Засновники Академії - лауреати Премії Харківської міської ради

5 грудня 2019 року в Харківській міській раді пройшло урочисте нагородження кращих представників громадськості премією Харківської міської ради за досягнення значних результатів у суспільній та професійній діяльності.

В галузі охорони здоров’я та соціального захисту премію отримав авторський колектив кафедри суспільних наук Харківського національного медичного університету в особі Робака І.Ю. за підготовку трилогії з історії охорони здоров’я міста та монографію «Олександрівська – Перша міська клінічна лікарня Харкова: півтора століття історії».

Перша монографія з історії охорони здоров’я міста видана ще 2007 року проф., д.і.н. Ігорем Робаком під назвою «Історія охорони здоров'я в Харкові за імперської доби (початок XVIIIст.–1916 р.)».

 Автор не зупинився на досягнутому та долучив Ганну Демочко до продовження розробки тему, в результаті чого світ побачила друга книга авторів «Охорона здоров’я в першій столиці радянської України (1919-1934 рр.)».

Завершив трилогію Вадим Ільїн, який у співавторстві з І. Робаком 2018 року видав останній том під назвою «Харківська охорона здоров’я в післявоєнний радянський період (1945–1991 рр.)». Таким чином, І. Робак, Г. Демочко та В. Ільїн якомога повно та всебічно відтворили поступ місцевої охорони здоров’я від її початку у XVIIст. до 1991 року.

 

«Премія Харківської міської ради за вагомий вклад у рішення соціально-економічних питань та розвиток місцевого самоврядування» - це щорічна Премія Харківської міської ради, щоприсуджується особам, які активно сприяли процесам розвитку місцевого самоврядування, досягли значних результатів у вирішенні соціально-економічних і правових питань та укріпленні міжнародних зв'язків міста Харкова.